meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Карамелени рулца с ябълка и канела meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 2 юли 2014 г.

Карамелени рулца с ябълка и канела

Както вече съм казвала обожавам комбинацията от ябълки и канела. А ако добавим и карамел просто идилията е пълна. Така че виждайки тази невероятна вкуснотия в сайта на Angellovescooking просто нямаше как да се въздържа да не ги опитам. Само дето малко се обърках в един момент и вместо карамел се получи захарен сироп, но няма лошо, това е знак че трябва да опитам пак. Добре че в архива имат снимки, макар и не много добри.

Продукти

1 ч.ч. вода
1 ч.ч. прясно мляко
1 кубче мая ( или 1 пакет суха)
1/2 ч.ч. меко масло
3/4 ч.ч. захар 
2 яйца
2 ч.л. сол
брашно за меко тесто

за карамеления пълнеж

2 ч.ч. захар ( може 1 бяла и 1 кафява ако искате)
1/4 ч.ч вода
2 с.л. масло
3/4 ч.ч течна готварска сметана

за ябълковия пълнеж

2 ябълки на ситни кубчета
1/3 ч.ч захар
канела
стафиди
ядки по желание

Приготвяне

Замесваме меко тесто от изброените продукти. Аз лично спазвам моята последователност-тола течност, мая, яйца, сухи съставки. След това следва втасване около час, час и половина в затоплена до 60 градуса и изключена фурна. През това време карамелизираме захарта до златисто кафяво, наливаме водата, намаляваме котлона добавяме маслото и на тънка струйка сметаната и  през цялото време не спираме да бъркаме докато се смесят хубаво. Отделно смесваме съсавките за ябълковия пълнеж. Тестото се разточва на тънка кора, слага се карамеления пълнеж и отгоре ябълковия. Завиваме на руло. Режем напречно и готовите охлювчета редим в тавичка застлана с хартия за печене. Отново следва втасване по познатия начин и след това печем в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Добър апетит!




2 коментара:

  1. Много са ни любими и често си ги приготвяме :) благодаря за подсещането и се надявам да са ви харесали, колкото и на нас!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Определено са страхотни! Благодаря за споделянето!

    ОтговорИзтриване