meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Рогчета meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

четвъртък, 2 април 2020 г.

Рогчета

Вчера реших да опитам нова рецепта за закуска. Исках да е нещо със сирене и ми хрумна да потърся рецепта за рогчета. Спрях се на предложението на Кристина от Boutique de Krisitna .Много сполучливи и вкусни станаха. Добавих им нарязани черни маслини. Заслужава си да ги опитате!

Продукти

125 мл вода
125 мл прясно мляко
1 кубче мая
1ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 яйца + 1 жълтък за намазване
3 с.л. кисело мляко
3 с.л. олио
брашно за меко тесто

за плънката

натрошено сирене
нарязани черни маслини

Приготвяне

Водата и млякото се смесват и се загряват. В тях се разтваря маята. Добавят се останалите продукти за тестото и се замесва меко, нелепнещо тесто. Оставя се да удвои обема си.Това може да е в загрята до 60 грдауса и изключена фурна или въобще някъде на топло. Може и от вечерта да го приберете в хладилника , а на сутринта да го ползвате. Аз късам топчета, които разточвам на елипси. Слагам в единия край натрошено сирене с нарязани маслини и навивам. За намазване си харесах предложението на Люси Евтимова, а именно1 жълтък разбит с половин с.л. олио, половин с.л. прясно мляко и половин с.л. кисело мляко. Може и само разбит жълтък. Пекат се до златист загар в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар