Харесах си тази рецепта от сайта Готвач . Всъщност това е второто приготвяне, но сега намерих време да седна и да я запиша.Лесна е и се приготвя сравнително бързо. Ние я комбинирахме с варен ориз за гарнитура защото много обичаме ориз.
Продукти
800-900 гр пилешко филе
300 мл пилешки бульон
1 глава лук
200 гр майонеза
200 мл бяло вино
индийско орехче смляно на вкус
розмарин на вкус
(в оригиналната рецепта мащерка,черен пипер и 1 скилидка чесън)
Приготвяне
Месото се нарязва на хапки и се запържва заедно с лука, нарязан на шайби.Готви се докато лукът поомекне..Залива се с бульона и се оставя да къкри до пълното сготвяне. Майонезата се разбива с виното и месото се залива. Оставя се да къкри, докато се поизпари алкохола. Слагат се подправките.Разбърква се.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар