Продукти
1 глава кисело зеле
1 кг свински гърди без кост
половин чаша ориз
1 стрък праз
олио
червен пипер
черен пипер
чубрица
сол
Приготвяне
Месото се нарязва на много ситни парченца.Запържва се на тефлонов тиган без мазнина. Добавя се наситнения праз. Когато са полуготови се добавя ориза и 2 чаши гореща вода.Щом водата се изпари, се отстранява от огъня и се добавят подправките. Сипва се и малко олио и се разбърква.Листата зеле се отделят от кочана, маха се твърдия край, слага се плънка и се завиват сарми. Редят се в гювеч.Заливат се с малко олио и се сипва вода до половина. Може част от водата да се замени със зелев сок (аз не претаквам зелето и сока не се ползва) Пекат се на 200 градуса около час и половина-два.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар