meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Козуначени кифлички с мармалад meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

събота, 26 януари 2019 г.

Козуначени кифлички с мармалад

Тази рецепта съм изпробвала преди известно време, но не знам защо забравих да я запиша. Вкъщи рядко хапваме сладка закуска, но понякога когато съм вкъщи приготвям сладки кифлички. Не помня откъде взех рецептата, но ни хареса и я записвам преди да съм я забравила.

Продукти

5 яйца
1 ч.ч. мляко
1  кубче мая
80 гр захар ( 5 с.л.)
30 мл олио
брашно за меко тесто
мармалад на калъп
1 яйце за намазване

Приготвяне

Маята се разтваря в топлото мляко. Добавят се останалите продукти и се замесва меко, нелепнещо тесто. Оставя се на топло да удвои обема си. Ако искате да приготвите закуската по-бързо може да замесите тестото от вечерта и да го оставите цяла нощ в хладилника да втасва. Късат се 4 т опки. Разточват се на кора. Режат се на 8 триъгълника. В широкия край се слага резен мармалад (за предпочинате от калъп защото другия се разтича при печенето). Завива се на кифличка. Маже се с разбито яйце или само жълтък с малко олио. Пече се на умерена фурна до приятен загар. По желание може  да се наръси с пудра захар докато са топли.
Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар