meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Мъфини с тиква meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 5 ноември 2018 г.

Мъфини с тиква

Миналия сезон на тиквите имах малко сварена такава, която по някаква причина оставаше не изядена. Докато се чудех как да я използвам ми дойде на ум да я сложа в мъфини-децата ги обожават и така ще ги излъжа да хапнат иначе пренебрегваната тиква.Оказа се че рецептата е мнго сполучлива. Мъфините изчезнаха за доста кратко време. За жалост забравих да запиша рецептата. Имах някакъв смътен спомен и ето че сега реших да вия дали е нашата рецепта. А тази е от сайта Веселия готвач .Хапнахме си ги с удоволствие.

Продукти

1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. канела
1 ч.ч. пюрирана сварена тиква
2 яйца
 1 и 1/4 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. олио

Приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.Добавя се тиквата, олиото и после сухите съставки. Бърка се до получаване на еднородна смес. Сместа се изсипва във формички за мъфини, без да се пълнят до горе. Пекат се в предварително загрята фурна до суха клечка. Може да загреете фурната с вентилатор защото става по-бързо, но печете на горно и долно нагряване, защото заради вентилатора добиват странни форми :) Другият вариант за по-бързо изпичане е след като се позапекат отново да включите вентилатор.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар