Чудех се онзи ден какво да сготвя. Не ми се хапват манджи в жегите, но и само скара не върви. Накрая реших да направя импровизиран сач. Получи се много вкусен. А сега дойде ред на името, защото всяка рецепта трябва да си има име. И ми хрумна да го кръстя Сача на мама, все пак това е моята виртуална тетрадка с рецепти ( тайно се надявам децата да я ползват някой ден, така както аз прелиствам тефтерите с рецепти на мама и баба)
Продукти
800-900 гр пилешко филе
2-3 с.л. кетчуп (предпочитам Хайнц защото е сладникав)
2-3 с.л. соев сос
сумак
4 картофа
3-4 триъгълничета топено сирене
2-3 с.л. заквасена сметана
3-4 кисели краставички
шепа царевица от консерва
кашкавал за настъргване
Приготвяне
Месото се реже на хапки и се маринова със соевия сос, сумака и кетчупа. Запича се на сача. Картофите се режат на кръгчета и се запичат в леко намаслена тавичка.Когато са готови се смесват с месото, слагат се триъгълничетата сирене и се запича за кратко. Изважда се от фурната. Добавят се сметаната, царевицата и нарязаните краставички. Разбърква се. Отгоре се ръси настъргания кашкавал и се връща във фурната, докато леко се разстопи.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар