meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Сладкиш с бишкоти, крем ванилия и сладко от боровинки meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

събота, 10 март 2018 г.

Сладкиш с бишкоти, крем ванилия и сладко от боровинки

Преди време имах бишкоти, които исках да приготвя на някакъв сладкиш.Спрях се на предложението на Ани Шакарян  от сайта Вкуснотека защото ми се видя най-изкушаващо.Обожавам крем ванилия, но до сега не ми се получаваше. Тук намерих малък трик, който не съм знаела. И край с бучките в крема :) . Сладкишът е много лесен и много вкусен. Препоръчвам ви да го опитате.

Продукти

1 пакет бишкоти
50-100 мл мляко за напояването им
500 мл прясно мляко за крема
6 с.л. захар
4 с.л. брашно
2 жълтъка
1 сладко от боровинки
смлени орехи или шоколадови пръчици

Приготвяне

Бишкотите се накисват за кратко една по една в прясното мляко и се редят на дъното на тавата.Млякото за крема се загрява без да кипва.Захарта и брашното се смесват в купа и се добавят двата жълтъка.Налива се топлото мляко като се бърка непрекъснато ( аз го правя в робота).Връща се на котлона и се бърка до сгъстяване.Изсипва се половината от крема върху бишкотите, слага се боровинково сладко и се реди втори ред бишкоти. Завършва се с крем. Отгоре се слагат смлени орехи или шоколадови пръчици.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар