meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Орео парфе meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

четвъртък, 1 март 2018 г.

Орео парфе

Виждайки тази рецепта, просто се влюбих в нея. И реших че трябва да я приготвя. Моите деца са големи фенове на всичко с Орео, така че знаех че веднага ще я сложат в графа любими. Сайта от който взех рецептата е Готвенето вкъщи и съм много благодарна на авторката че го сподели с нас.Даже майка, която не харесва бисквитите, много хареса десерта.

Продукти

1 пакет бишкоти ( авторката използва български, но аз не откривам разлика с другите?)
Всъщност количеството зависи от съда, в който ще го правите. Необходимо е да се покрие дъното на един слой
1 голяма кофичка заквасена сметана
200 мл. течна сладкарска сметана
10 с.л. захар
1 желатин
50-60 мл мляко за натопяване на бишкотите
2 малки пакета бисквити Орео

Приготвяне

Бишкотите се натопяват за кратко в млякото и се редят плътно в съда (торта с падащ борд, но аз нямам такава и го правя в най-обикновенна)Двете сметани, захарта и бисквитите са пускат в робота да станат на крем. Желатинът се разтваря според указанията на опаковката и се добавя към крема. Крема се изсипва върху бишкотите и парфето се прибира в хладилника за няколко часа.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар