Продукти
1 пакет бишкоти ( авторката използва български, но аз не откривам разлика с другите?)
Всъщност количеството зависи от съда, в който ще го правите. Необходимо е да се покрие дъното на един слой
1 голяма кофичка заквасена сметана
200 мл. течна сладкарска сметана
10 с.л. захар
1 желатин
50-60 мл мляко за натопяване на бишкотите
2 малки пакета бисквити Орео
Приготвяне
Бишкотите се натопяват за кратко в млякото и се редят плътно в съда (торта с падащ борд, но аз нямам такава и го правя в най-обикновенна)Двете сметани, захарта и бисквитите са пускат в робота да станат на крем. Желатинът се разтваря според указанията на опаковката и се добавя към крема. Крема се изсипва върху бишкотите и парфето се прибира в хладилника за няколко часа.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар