meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Доматен сос в буркани meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 5 февруари 2018 г.

Доматен сос в буркани

Когато направиш успешна рецепта, трябва да я запишеш веднага, иначе рискуваш да забравиш къде си я видял.Обикновенно спазвам това правило, но с въпросната мина време преди да установя дали е успешна. И за малко да забравя от къде съм я взела. Което хич не би било добре, защото смятам тази есен да направя двойна доза.Това си е един чудесн сос за спагети, пица и всякакви други вкусотийки. Благодаря на авторката на сайта Домашни хитрини , че я сподели.

Продукти

5 кг домати (най-добре консервни)
2 с.л. сол или според предпочитанията по-малко или повече
2-3 стръка пресен босилек
1 с.л. захар
4-5 стръка пресен риган (пропуснах защото точно тогава не успях да намеря)

Приготвяне

Доматите се нарязват на едри кубчета.Варят се на умерен огън докато намалят обема си на 1/3, к ато се бъркат от време на време.Пасират се до гладкост. Връщате на котлона.Добавят се солта, захарта и билките завързани на китка.Периодично се разбърква и се вари до желаната гъстота.Когато се достигне, сосът се маха от огъня и билките се отдлеят. Сипва се в буркани.Затварят се и се стерилизират 5 минути. Времето се засича след завиране на водата.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар