meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Таткова пита meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 5 февруари 2017 г.

Таткова пита

Обичам да приготвям питки. И сега когато празниците свършиха като повод за правене на питки, трябва да се намерят нови. Или просто така защото ни се хапва. Питката, която представям днес си избрах от сайта Didi love to cook. Пропуснах чесъна защото половинката не му е фен, но честно  казано с удоволствие бих сложила.Много вкусна стана и със сигурност ще има втори път.

Продукти

1 кубче мая
200 мл прясно мляко
3 яйца
100 мл вода
1 ч.л. сол
1 щипка захар
60 гр масло
брашно за меко тесто
връзка магданоз
няколко скилидки чесън
настърган пармезан
маслини без костилки
1 разбит с малко олио жълтък
сусам

Приготвяне

Замесва се меко тесто от млякото,маята,водата, солта, захарта и яйцата.Оставя се на топло да удвои обема си.Късат се две топки.Първата се разточва на тънка кора и се слага половината  плънка от разтопено масло, смесено с наситнен магданоз.Отгоре се нареждат нарязаните маслини и настъргания пармезан. Завива се на руло и се реже на парчета-хапки.Редят се едно до друго. Втората топка се разточва, салага се плънка по същия начин.Завива се на руло и се разрязва по дължина. Краищата се усукват и се завива като охлюв. Маже се с разбит жълтък и се ръси със сусам по желание.



Няма коментари:

Публикуване на коментар