meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Сочен сладкиш с череши meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

събота, 28 май 2016 г.

Сочен сладкиш с череши

 В последно време залагам на изпитани ястия или нещо набързо като сирене в гювече. Но не оставям желанието си да разглеждам любимите си блогове и страници. И естествено откривам  неща, които искам да опитам. Във фризера има замразени череши и майка все се шегува, че докато ги оползотворим, е дошла новата реколта. Затова когато в блога С мен в моята кухня Ваня Джорджевич видях тази рецепта реших , че непременно ще я приготвя. Оказа се толкова вкусна, че всички искаха още и още. И надлежно я записвам в блога си за да им я приготвя отново някой път.

Продукти

5 яйца
300 гр захар
270 гр брашно
1 бакпулвер
200 гр. кисело мляко
олио
ванилия
череши

Приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват на сняг и постепенно се добавя захарта. Жълтъците се добавят един по един и се бърка на ръка Добавят се и останалите продукти и тестото се изсипва в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Слагат се черешите и леко се натискат за да потънат в сместа. Пече се в предварително загрята фурна до суха клечка. При изваждане се ръси с пудра захар.

Добър апетит!










Няма коментари:

Публикуване на коментар