meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Моята гъбена супа meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 11 януари 2016 г.

Моята гъбена супа

Днес ми се беше прияла гъбена супа. Дълго търсих рецепта и размишлявах каква да бъде. Нещо не можах да си харесам рецепта, която да удоволетвори всичките ми изисквания. Исках хем да е с ориз, хем със застройка. В последния момент обаче размислих за застройката, все пак основното беше риба, която не се връзваше много със мляко. Получи се много вкусна чорбица, която яде даже мис Каприз Мини, която твърди че не обича гъби. И затова бързам да я запиша, токувиж поискали повторение. А пък тя си е пълна импровизация.

Продукти

500 гр гъби печурки
1 морков
1 парче пащърнак
150 мл млени домати (или доматено пюре разредено с вода)
1/4 ч.ч. ориз
1 топче фиде
чубрица
Маги 10 зелененчука ( или кубче гъбен бульон)

Приготвяне

Гъбите се нарязват, а моркова и пъщърнака се настъргват. Слагат се да се варят с подправката. Когато са готови се добавят ориза и фидето. Щом и те се сварят се наливат доматите и се оставя да къкри още десетина минути. Накрая се наръсва с чубрица и пресен магданоз по желание.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар