Тази рецепта съм си набелязала отдавна в сайта Щъркелово гнездо. Не знам защо ги приготвях чак сега, но определено са вкусни и не са за изпускане. Кръщавам ги така защото в блога ми има доста рецепти за кренвиршки. Знам че кренвиршите не са най-полезното нещо на света, но пък са много вкусни.
Продукти
1 ч.ч. топла вода
1 пакетче суха мая
1 к.ч. кисело мляко
олио
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 яйца
брашно за меко тесто
за плънка
кренвирши
лютеница
за намазване
1 яйце
чубрица за наръсване
Приготвяне
Замесва се меко тесто и се оставя на топло да удвои обема си. Аз лично режа кренвиршите на четвъртинки, разточвам тестото на кора, режа лентички и завивам парчето кренвирш. Лютеница пропуснах да сложа защото нямам отворена, но съм сигурна че ще е вкусно. Маже се с разбитото яйце, ръси се с чубрица и се пече до златисто.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар