Както не веднъж съм споделяла много харесвам предложенията на Ваня Джорджевич. Наскоро се чудех какво да спретна за закуска и се сетих за нейното лудо тесто. Имах кашкавал и идеята за кашкавалки дойде от самосебе си. Получиха се разкошни.
Продукти
1 кубче мая
250 мл прясно мляко
400 мл кисело мляко (имах обаче заквасена сметана и ги направих с нея)
2 яйца
1 бакпулвер
4 с.л. захар
1 с.л. сол
брашно за меко тесто
кашкавал
чубрица
смардала по желание
Приготвяне
Авторката активира първо маята в топло прясно мляко с 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно. Аз обаче винаги пропускам този етап защото обикновенно бързам. Та замесва се меко тесто от изброените продукти и се оставя за една нощ в хладилника. Така на сутринта няма да се бавите с приготвянето на закуската. Иначе можете да предвидите 1 час за втасване на топло. Тестото се разточва на не много тънка кора, ръси се с настърган кашкавал и чубрица и се завива на руло. Режете на пряко на 6-7 охлювчета и редите в тавичка застлана с хартия за печене. Пече се до готовност.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар