Тази рецепта ми се стори доста примамлива. Първоначално я видях в един блог, но в крайна сметка я приготвих по начина описан в сайта 1000 рецепти. Само че се получи доста плънка и си мисля другия път да редуцирам количествата . Мисля също така да приготвя пилешки пържоли от бутче с такава плънка. Количествата, които посочвам мисля че ще са по-удачни ако смятате да има плънка само в самото пиле. Другият вариант е да разпределите останалата плънка около пилето, но само след като е готово и да оставите колкото да се разстопят сирената. Иначе ако я сложите в самото начало според мен ще изгори.
Продукти
1 пиле
50 гр топено сирене
50 кашкавал
2 филии стар хляб (само средата)
50 гр бяло сирене
1 ч.л. риган
2 с.л. зехтин
30 гр топено пушено сирене (имах останало такова в оригиналната рецепта е крема сирене)
Приготвяне
Кашкавалът, топеното сирене и топеното пушено сирене се нарязват на ситни кубчета. Бялото сирене се натрошава. Хлябът също се нарязва на дребни кубчета и всичко се смесва. Овкусява се с риган и зехтин и се пълни пилето. Зашивате или затваряте с клечки за зъби хубаво за да не излезе плънката. Пече се около час и половина.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар