meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пиле пълнено със сирена meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 29 май 2015 г.

Пиле пълнено със сирена

Тази рецепта ми се стори доста примамлива. Първоначално я видях в един блог, но в крайна сметка я приготвих по начина описан в сайта 1000 рецепти. Само че се получи доста плънка и си мисля другия път да редуцирам количествата . Мисля също така да приготвя пилешки пържоли от бутче с такава плънка. Количествата, които посочвам мисля че ще са по-удачни ако смятате да има плънка само в самото пиле. Другият вариант е да разпределите останалата плънка около пилето, но само след като е готово и да оставите колкото да се разстопят сирената. Иначе ако я сложите в самото начало според мен ще изгори.

Продукти

1 пиле
50 гр топено сирене
50 кашкавал
2 филии стар хляб (само средата)
50 гр бяло сирене
1  ч.л. риган
2 с.л. зехтин
30 гр топено пушено сирене (имах останало такова в оригиналната рецепта е крема сирене)

Приготвяне

Кашкавалът, топеното сирене и топеното пушено сирене се нарязват на ситни кубчета. Бялото сирене се натрошава. Хлябът също се нарязва на дребни кубчета и всичко се смесва. Овкусява се с риган и зехтин и се пълни пилето. Зашивате или затваряте с клечки за зъби хубаво за да не излезе плънката. Пече се около час и половина.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар