meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Панакота с крем Пастичера meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 17 май 2015 г.

Панакота с крем Пастичера

Обичам кремове, но рядко приготвям. Може би защото половинката не им е голям фен, а не ми се иска десертът да е само за мен. От окръгляща гледна точка де :) Само че от едно известно време в главата ми беше влязла идеята да приготвя панакота. Разгледах много рецепти и се спрях на тази от сайта Веселият готвач. Записах си я в списъка да приготвяне и търпеливо изчакваше да й дойде реда. Оказа се много вкусна и определено ще има повторение някой път.

Продукти

300 мл прясно мляко
300 мл течна сметана
170 гр захар
1 желатин

250 мл прясно мляко
80 гр захар
30 гр брашно
3 бр жълтъци
настърганата кора на 1 лимон

Приготвяне

Прясното мляко и сметаната се разбъркват със захарта. Кипват се и се добавя желатина, разтворен предварително в малко студена вода.Охлажда се и се слага да се стегне в хладилника. През това време се приготвя Пастичерата. Млякото с лимонената кора се кипва. Жълтъците се разбиват със захарта и брашното и внимателно налейте млякото към яйчената смес. Връща се на котлона и се оставя да ври докато се сгъсти. Бърка се често за да не загори. Охлажда се. Двата крема се смесват и се разбъркват хубаво. Изсипва се в купички и се прибира в хладилник докато се стегне. Може и да се замрази.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар