Продукти
300 мл прясно мляко
300 мл течна сметана
170 гр захар
1 желатин
250 мл прясно мляко
80 гр захар
30 гр брашно
3 бр жълтъци
настърганата кора на 1 лимон
Приготвяне
Прясното мляко и сметаната се разбъркват със захарта. Кипват се и се добавя желатина, разтворен предварително в малко студена вода.Охлажда се и се слага да се стегне в хладилника. През това време се приготвя Пастичерата. Млякото с лимонената кора се кипва. Жълтъците се разбиват със захарта и брашното и внимателно налейте млякото към яйчената смес. Връща се на котлона и се оставя да ври докато се сгъсти. Бърка се често за да не загори. Охлажда се. Двата крема се смесват и се разбъркват хубаво. Изсипва се в купички и се прибира в хладилник докато се стегне. Може и да се замрази.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар