Миналата седмица в Била имаше на промоция свински стек каре. Не знам защо, но майка винаги взима от тях, а печени са доста сухи. Аз обаче бях набелязала тази рецепта в сайта Кулинар. И реших да заместя вратните пържоли с тези.Получи се разкошно. Стекчетата този път не станаха сухи, а се оказаха много вкусни приготвени по този начин.
Продукти
6-7 стека каре Аламинут (така ги водят в Била)
500 гр моркови
1 ч.ч. вино ( в рецептата са 3, но на мен ми звучи твърде много)
1 ч.ч. вода
черен пипер на зърна
дафинов лист
2 с.л. червен пипер
4 с.л. брашно
1 глава лук
1 домат ( 2 с.л. доматено пюре)
сол
Приготвяне
Брашното, пипера и солта се смесват и в тях се овалват пържолите. Редят се в намаслен гювеч. Лукът и морковите се нарязват и се запържват. Изсипват се при пържолите, наливат се виното и водата ,слагат се подправките и се пече до готовност. Накрая се добавя домата, нарязан на ситно.Отново се запича за кратко.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар