meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Дърпана баница meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 25 февруари 2015 г.

Дърпана баница

Във фейсбук членувам в няколко кулинарни групи. Понякога хвърлям по едно око и си избирам нещо за готвене. Днешната рецепта избрах именно така, а тя се оказа от сайта El's kitchen. И понеже в неделя беше прошка, а тогава се яде баница реших че е дошъл нейния ред. За пръв път правя дърпана баница и мисля, че се получи доста добре.

Продукти

2 яйца
250 мл топла вода
1 с.л. оцет
1 ч.л. сол
1 щипка захар
1 с.л. олио
брашно за меко тесто ( около 600гр)
олио за престоя на корите
сирене за плънка

Приготвяне

От изброените продукти се замесва меко тесто. От тестото се късат 6 топки и се редят в тавичка, а после се долива олио така че да ги покрие наполовина. Отгоре с помощта на четка, която се топи в тавичката също се намазват с олио. Оставят се за 30 минути да почиват, като може на петнайстата да се обърнат така че и другата половина да поседи в олиото. След това се изваждат и на платнени кърпи постепенно се дърпат с ръце докато се изтънят максимално. Можете да отстраните удебелените краища ( аз обичам да придават допълниелна хрупкавост). Слага се плънка и се завива по широката част. Завива се на охлюв и се слага в намаслена тавичка и така до изчерпаване на корите. Маже с разтопено масло или олио и се пече в загрята фурна.

Добър апетит!






2 коментара: