meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Паниран карфиол meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 8 октомври 2014 г.

Паниран карфиол

Много проста и много вкусна рецепта. Сподели ми я майката на една съседка и от тогава си я приготвям винаги когато има карфиол на пазара.

Продукти

1 глава карфиол
2-3 яйца
брашно за тесто с гъстотата на палачинково
сол
черен пипер

Приготвяне

Карфиолът се измива и се накъсва на розички. Бланшира се за 7-8 минути във вряща вода. Яйцата се разбиват с пипера, солта и брашното на кашичка. Розичките карфиол се овалват хубаво в сместа и се пържат в силно сгорещено олио. Хубаво е котлона да не е на максимална степен за да не изгаря отвън и да оставя недопържено вътре.

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар