meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Крем-супа Вишисоаз meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 29 октомври 2014 г.

Крем-супа Вишисоаз

Вчерашният ден беше ползотворен. Успях да приготвя супа, второ и десерт и всичко ми хареса. Всъщност двете с майка се влюбихме в супата, а половинката не я одобри, но той по начало е доста капризен. Е всичко е въпрос на вкус. Тъкмо когато я приготвям ще има повече за мен. Благодарности на авторката на сайта Вкуснотека, че я сподели с нас.


Продукти

4-5 стръка праз ( бялата част)
1.5-2  литра пилешки бульон
50 гр масло
4-5 картофа
200 мл течна сметана
200 мл прясно мляко

Приготвяне

В робота нарязах праза на ситно и после запържих в маслото. Налях гореща вода, в която разтворих бульона ( може и универсална подправка). Картофите се нарязват на кубчета и се добавят към супата. Когато всичко се свари се пасира и се доливат сметаната и млякото. Може да се добави и черен пипер и крутони по желание.

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар