meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Емпанадас meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 1 октомври 2014 г.

Емпанадас

Както не веднъж съм казала тестените изделия са с предимство у дома. Просто защото половинката не яде друга закуска, а и често напада приготвената такава още вечерта. Защото много обича такива неща. Тези дни реших да приготвя една рецепта от списъка с чакащите защото имах кайма във фризера. Става дума за предложението в сайта Sentiments in the kitchen.

Продукти

1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч леко топла вода
1 кубче мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 яйца
2 с.л. зехтин
1 с.л. куркума
брашно за меко тесто
за плънката
500-600 гр кайма
черен пипер
сол
1 ч.л. куркума
1 яйце за намазване
Всъщност авторката предлага още доста неща към плънката, които аз пропускам заради вкуса на половинката. Вие можете да ги видите на сайта й и да обогатите вашите Емпанади.

Приготвяне

Разтворете маята в леко топлите вода и прясно  мляко. Добавете останалите продукти и замесете меко нелепнещо тесто. Може и предварително да активирате маята, като я разтворите в малко вода или мляко заедно със захарта и 2-3 с.л. брашно. Оставяте да шупне за петнайсетина минути и прибавяте към останалите продукти. Ако нямате толкова време прескачате това и направо замесвате тесто, което оставяте поне 30 минути да втаса. Каймата за плънката се изпържва ( най-добре в тефлонов тиган без мазнина) и се овкусява  с подправките. Разточете тестото на тънка кора и с помощта на голяма чаша изрежете кръгчета. Сложете от плънката и прихлупете. Притиснете краищата с пръсти за да залепне тестото и да не изпадне плънката. Намажете с разбито яйце (аз започнах да използвам цяло за да не се чудя как да оползотворявам белтъка после) и опечете в умерена фурна до златисто-кафяво.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар