meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Памук кифли meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 12 септември 2014 г.

Памук кифли

У дома обичаме кифлички. Любими са ни тези, които правеше баба на времето, но не се отказваме да опитваме и други. Тези приличат доста на нейните. Хубави са и топли и студени. Открих ги в сайта В моята кухня с мен Ваня Джорджевич.

Продукти

400 мл прясно мляко
1 кубче жива мая
3 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 с.л. сол
брашно за меко тесто
200 мл олио или зехтин (аз слагам на око доста по-малко)
плънка по желание ( сирене, мармалад, шоколад)
1 яйце

Приготвяне

Маята се разтваря в топлото мляко. Добавя се захарта и петте лъжици брашно и се оставя 15 минути на топло. Слагат се останалите продукти и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса докато удвои обема си. Разделя се на две и всяко топче се разточва на тънка елипса. Режат се триъгълничета, слага се плънката и се завиват на кифлички. Мажат се с разбито яйце и се пекат в предварително загрята фурна.

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар