meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Кашкавалки meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

вторник, 22 юли 2014 г.

Кашкавалки

По принцип това е рецепта за кифлички. Само че аз бързах и нямах време да ги оформям. Нали знаете има дни когато се налага да правите по няколко неща наведнъж и гледате максимално да се улесните. Вчера ми беше такъв ден и затова кашкавалките вместо кифлички станаха на кашкавалени топчета. Прекрасно предложение от сайта Кулинарна авантюра. Реших да снимам с телефона за да има поне някаква снимка докато реша проблема между фотоапарата и компютъра. Така че моля не се сърдете за не особено доброто качество.

Продукти

200 мл прясно мляко
1 суха мая или 1/2 кубче прясна мая
1 ч.л. захар
2-3 с.л. олио ( аз сложих майонеза защото имах останала такава и да не отиде зян)
200 гр краве сирене
3 яйца ( 1 жълтък за намазване)
брашно за меко тесто
кашкавал за плънка
семена за поръска

Приготвяне

Яйцата се разбиват и се добавят към топлото мляко. Ако ползвате жива мая я разтворете предварително в млякото. Добавя се натрошеното сирене, захарта и олиото. Накрая се добавят брашното и сухата мая. Замесва се меко тесто, което се оставя на топло да удвои обема си. Оформлението е по избор. Можете да го разделите на няколко по големи топки, които да разточите на елипса и да изрежете триъгълничета. Слагате резенче кашкавал и завивате на кифлички. Ако нямате толкова време ги направете на топчета колкото тенис топка. Мажат се с разбития с малко олио и прясно мляко жълтък и се ръсят със семена след което се пекат.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар