meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Ягодов кекс с кисело мляко meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

четвъртък, 5 юни 2014 г.

Ягодов кекс с кисело мляко

Харесах си тази рецепта в списание Кулинарен уикенд още миналата година. Докато му дойде реда обаче ягодите взеха, че свършиха. Тази година се зарекох, че няма да чакам. Оказа се доста вкусен. За мое нещастие обаче по някаква незнайна причина компютъра ми изведнъж спря да рзапознава фотоапарата и така съвсем няма шанс да кача снимки...

Продукти

3 яйца
75 гр захар
щипка сол
100 гр брашно
1 бакпулвер

1 желатин

1 кофичка кисело мляко
100 гр захар
200 гр ягоди (плюс още 200 гр за между двата слоя крем)
1 пакетче ванилена захар
250 гр сметана


Приготвяне

Белтъците се разделят от жълтъците и се разбиват със солта на твърда пяна.Добавя се захарта, а постепенно и жълтъците.Добавя се пресятото с бакпулвер брашно. Блатът се пече около 20 минути на 170 градуса. Остава се да се охлади. Разтваряте желатина. 200та грама ягоди се пюрират и се добавят към тях захарта, млякото, сметаната и ванилената захар. Накрая се добавя и разтворения желатин. Половината крем се изсипва върху блата. Оставя се в хладилник да се стегне леко и отгоре се редят нарязаните останали 200 гр ягоди. Залива се с другата половина крем и се оставя до пълното желиране в хладилника.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар