meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Бирени кюфтенца в доматено-сметанов сос meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 20 юни 2014 г.

Бирени кюфтенца в доматено-сметанов сос

Напоследък не съм правила нищо. Не че ми липсва желание, но първо се разболяха децата едно след друго, а накрая и аз. Просто не ми останаха сили. Тази рецепта пробвахме преди кофти периода и ето чак сега успявам да я запиша. Страхотно попадение от сайта My book.
Само дето готвейки кюфтенцата заедно със соса, той  се сгъсти повече от необходимото и загоря. Та следващия път мисля да го сложа в края на печенето.

Продукти

1 кг кайма смес
3 яйца
1 глава лук (може и повече ако обичате, но моята половинка не го долюбва в големи дози)
сол
чубрица
риган
кимион
сушен копър
чесън на прах (или гранули)
1 ч.ч. бира
4-5 с.л. галета (или повече ако сместа ви се стори прекалено лепкава)

за соса

500 мл течна сметана
4-5 с.л. доматено пюре
1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.ч. бира
сол
1 пълна супена лъжица царевично брашно

Приготвяне

Омесете каймата (авторката на сайта, от който я взех съветва да следвате последователността на продуктите по рецептата) . Оставете я половин-един час да поеме ароматите. Омесете кюфтетата. Наредете ги в намаслена тавичка и ги сложете да се пекат. Разбийте продуктите за соса, така че царевиччното брашно да не стане на бучки. Когато кюфтетата са почти готови ги залейте със соса и ги допечете.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар