meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Хрупкави кифлички meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 7 май 2014 г.

Хрупкави кифлички

Не е лесно всеки път да измислям нови закуски за половинката. Така де  мая, брашно, мляко или вода, как да разнообразиш едно тесто? Плънката също не търпи много промени заради особения вкус на половинката. Затова ми се стори интересно да сложа грис в тестото и да го направя хрупкаво. Идеята е от сайта И да похапнем...

Продукти

150 мл вода
100 мл прясно мляко
1/2 кубче мая
30 мл олио или зехтин
1 ч.л. сол
щипка захар
1 ч.ч. грис
брашно за меко тесто
майонеза за намазване
плънка по избор, в моя случай колбас

Приготвяне

Стандартно за тесто. Стоплих млякото и водата и разтворих маята. Ако не сте  замразили маята внимавайте с топлината за да не попречите на маята да си свърши работата. Трябва да е леко хладка течноста, но не и гореща. Аз използвам от резервите във фризера, така че стоплям течностите малко повече. Добавят се всички останали продукти и се замесва меко, нелепнещо тесто. После се оставя в затоплена до 60 градуса и изключена фурна около час за да удвои обема си. Къса се на две топки, всяка от които се разточва на елипса. Реже се на 8 триъгълника, в широкия край се слага плънка и се завиват кифлички. Отгоре се намазват с майонеза и се пекат в предварително загрята фурна.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар