Тази рецепта я пиша още преди да сме изяли първото приготвяне. Оказа се много сполучлива. Откраднах си я от сайта на Нинфил.
Продукти
400 грама пилешко филе
200 грама пресни гъби
2-3 кисели краставички
100 мл бяло вино
400 гр заквасена сметана
3-4 триъгълничета топено сирене
какшавал за поръсване
Приготвяне
Пилешкото се нарязва на тънки жулиени. Месото се изпържва до полуготовност в тефлонов тиган без мазнина. Добавят се нарязаните на полумесеци гъби и краставичките нарязани на жулиени.
Когато са готови гъбите се слагат сиренцата и сметаната и на по-слаб огън се оставя докато хубаво се растопят.
Сипете виното и оставете да се поизпари. Накрая се изиспва в тавичка, наръсва се с кашкавал и се запича докато кашкавала стане златисто кафяв.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар