Подходящо е когато имате гости например или повод за празник. В моето детство когато имахме гости винаги месото се приготвяше на скара. Аз реших да разчупя този стереотип и търся нови начини за вкусно и интересно приготвяне. Идеята заимствах от Кулинарен журнал.
Продукти
4 пилешки пържоли
250 гр сирене
млян черен пипер
сушен босилек
брашно и галета за овалване
2 яйца
Приготвяне
Начукваме пържолите.Сиренето се натрошава и се смесва с подправките.Пържолите се пълнят със сместа и се завиват на руло. Връзват се на няколко места или се набождат с клечки за зъби. Целта е плънката да остане вътре, така че как ще го направите оставям на вас. Овалват се в брашното, после в яйцето и накрая в галетата. Пекат се върху хартия за печене или се пържат според оригиналната рецепта в сгорещено олио. Аз лично избягвам пърженето и въобще употребата на мазнина, така че ги пекох върху хартия.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар