Обичам содена питка. Но някак съм свикнала да я ям само на бъдни вечер. Преди празниците попаднах на една рецепта, която ме заинтригува. Естествено, не се въздържах и я приготвих. За обяда на бъдни вечер. Наистина се оказа вкусна и много лесна. В Youtube има чудесно клипче как се приготвя.
Продукти
550 гр брашно
10 гр бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
300 мл газирана вода
3 с.л. олио
1 ч.л. оцет
Приготвяне
В купата за месене се смесват сухите съставки и се разбъркват. Не наблюдавах угасване на содата в оцета, но може да го направите. За мен така е правилно. Добавят се течните съставки и се замесва меко тесто. Питката се маже от всички страни с олио. Прибира се в плик за печене и се прибира в хладилника за 1 час или 1 нощ. Пече се в загрята до 220 градуса фурна.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар