Шегата настрана, опитайте я и няма да съжалявате. Освен това броколито и карфиола са изключително полезни, да не споменавам колко са вкусни.
Продукти
1 глава броколи
1 глава карифол
500 гр кайма смес
3 големи моркова
1 с.л. Маги 10 зеленчука или кубче зеленчуков бульон
30 гр масло
черен пипер
сол
1 глава лук
1 скилидка чесън
червен пипер
зехтин
за бешамела
70 гр масло
3 с.л. брашно
300 мл прясно мляко
индийско орехче
черен пипер
настърган кашкавал
Приготвяне
Накъсайте карфиола и броколито на розички, а морковите нарежете на кръчета. Сварете ги с бульона или Маги 10 зеленчука. Запържете наситнения лук с чесъна и добавете каймата и подправките. Изпържете я до готовност. Разстопете маслото и запържете в него брашното. Бъркайте докато стане на каша и постепенно налейте прясното мляко като не спирате да бъркате. Варете докато се сгъсти като за сос. В намаслена тавичка изсипете каймата и зеленчуците и залейте с бешамела. Печете до златиста коричка и поръсете с настъргания кашкавал. Оставете във фурната само колкото да започне да се топи.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар