meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Ароматно чесново хлебче с масло и зелени подправки meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

вторник, 6 май 2014 г.

Ароматно чесново хлебче с масло и зелени подправки

Харесах си тази рецепта от форума на Гответе с мен. Обичам хлебчета със зелени подправки.Всъщност снощното произведение което се вижда на снимката е импровизация без подправките защото се оказа, че нямам нищо под ръка. Това е втори опит, първият естествено не ставаше за снимане. Този път просто защото светлината не беше подходяща. Обикновенно готвя за вечеря и естествено на лампа снимките не излизат особено добри. Ето какво съдържа рецептата.

Продукти

150 мл прясно мляко
1/2 кофичка кисело мляко
кубче мая
1-2 с.л. олио
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
брашно за меко тесто

За плънката
масло
зелени подправки по избор
няколко скилидки чесън

Приготвяне

Стоплих млякото и разтворих маята. Добавих останалите продукти и замесих меко, нелепнещо тесто. Оставих го около час в загрята на 60 градуса и изключена фурна. После можете да го разделите на две и върху долната половина да намажете разстопеното масло и да наръсите с наситнените зелени подправки и скълцаният чесън. Слага се втората половина. Аз лично след като се запече леко, намазах горната част с мъъъъъничко масло. Еми това е.

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар