meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Задушеното на баба Мина meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 1 февруари 2023 г.

Задушеното на баба Мина

 Тази рецепта знам от свекървата. Защо я нямам записана в блога, не знам. Затова поправям пропуска.

Продукти

700-800 гр свинско месо

2-3 стръка праз лук

1-2 глави кромид лук

3-4 картофа

100 мл червено вино

100 мл вода

чубрица

черен пипер

червен пипер

сол

Приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се запържва до златисто. Слага се в гювеч и се добавя праза, нарязан на колелца и кромида на полумесеци. Накрая се добавят картофите на кубчета. Разбърква се с подправките на вкус и се залива с водата и виното. Пече се за около час и половина. Може да се направи и капак от тесто за да се задуши по-добре.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар