Най-накрая успях да приготвя успешно крем Брюле. След много неуспешни опити по различни рецепти, най-после стана1 Много съм щастлива. Рецептата е от книгата '' Френска кухня'' Въпреки че пише да се пече 15 минути на мен не ми се видя добре изпечен и го пекох доста повече.Не знам дали като крем карамела трябва да изглежда, но аз горе-долу така го докарах. И определено ми хареса.
Продукти
3 жълтъка
300 мл прясно мляко
300 мл течна сметана
110 гр захар
1 ванилия
Приготвяне
Жълтъците се разбиват със захарта.Прибавят се млякото,сметаната, и ванилията. Аз разбивах с тел за яйца.Оставя се за 30 минути да почива.Разсипва се в купички и се пече на водна баня в предварително загрята до 160 градуса фурна.В книгата пише 15 минути, но на мен ми се виждаше твърде течен. Също така не пълних купичките до горе, за да може водата да е на нивото на сместа. Върху охладения крем се поръсва захар и се карамелизира с горелка, нещо което пропуснах понеже нямам сладкарска горелка.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар