Продукти
1 кг пилешко филе
малко сумак
за соса
2 с.л. брашно
50 гр масло
1 ч.ч. бульон
2 с.л. горчица
2 с.л. лимонов сок
100 мл течна сметана
Приготвяне
Месото се нарязва на парчета и се овалва в сумак и други подправки по желание и се оставя да се овкуси. Слага се да се пече в застлана с хартия за печене тавичка, покрито с алуминиево фолио. За соса маслото се стопява, слага се брашното и се запържва.Разрежда се с бульона и се бърка за да се получи гладък сос с желаната гъстота. Добавят се останалите проудкти и се разбърква за да се смесят хубаво.Месото се сервира залято със соса.По желание се гарнира с резени лимон.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар