Винаги съм обичала уханието на топъл хляб удома. Затова когато намеря изкусителна рецепта, никога не пропуска да я запиша. И да я приготвя в подходящ момент. В последно време за празниците не се изкушавам от пържоли и меса. Харесва ми да си приготвим домашна руска салата (точно като в детството), топла питка и мезе.Днешното хлебче си харесах в блога Моите кулинарни премеждия .
Продукти
150 гр кисело мляко
150 мл прясно мляко
1 кубче мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 с.л. зехтин
брашно за меко тесто
за плънката
3 скилидки чесън
30-40 гр масло
риган
босилек
Приготвяне
В топлото мляко се разтваря маята. Добавят се останалите продукти и се замесва меко тесто. Оставя се на топло да удвои обема си.Къста се малки топчета и се разточват на елипса. Маслото се разтпява и се слагат зелените подправки и пасирания чесън. С четка се маже елипсата.Редят се едно до друго в продълговата форма за кекс. Оставя се отново да втаса и се пече до златисто-кафява коричка.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар