Продукти
500 гр брашно от лимец
200 гр.Квас
266 мл топла вода
1 с.л. сол
1 ч.л. мед
Приготвяне
Опара
1/3 от брашното се слага в купата за месене.Добавя се кваса и 130 мл вода.Бърка се до еднородна смес. Покрива се и се оставя на топло ( не във фурната) за 6-12 часа (максимум 24 часа)
Тесто
В останалата вода се разтваря солта и меда. Добавя се опарата и останалото брашно. Бърка се, може и с дървена шпатула до получаване на тесто. За около 10тина минути. Покрива се с кърпа и се оставя за 1.30-2 часа да втасва.Пак се разбърква и се оставя да втаса още 45 минути до 1 час.Премества се в съда за печене и втасва още 25-30 минути. Пече се на 220 градуса за около 40 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар