meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Хляб с лимецово брашно и квас meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

вторник, 17 октомври 2017 г.

Хляб с лимецово брашно и квас

Обичам да откривам нови рецепти. Наскоро си купих лимецово брашно и реших да приготвя хляб с квас. Рецептата ми изпрати Огнян Христозов, за което съм много благодарна. До сега не бях опитвала хляб изцяло без бяло брашно, но много ми хареса.Според съветите хлябът се яде студен. Проблемът е че вкъщи замирише ли на хляб, трудно някой може да се удържи да не го хапне. Е, в крайна сметка остана едно мъъъъничко парченце, коуто успя да изстине, така че пробвахме го и студен. За нас всякак е вкусен, това мога да кажа.

Продукти

500 гр брашно от лимец
200 гр.Квас
266 мл топла вода
1 с.л. сол
1 ч.л. мед

Приготвяне

Опара

1/3 от брашното се слага в купата за месене.Добавя се кваса и 130 мл вода.Бърка се до еднородна смес. Покрива се и се оставя на топло ( не във фурната) за 6-12 часа (максимум 24 часа)

Тесто

В останалата вода се разтваря солта и меда. Добавя се опарата и останалото брашно.  Бърка се, може и с дървена шпатула до получаване на тесто. За около 10тина минути. Покрива се с кърпа и се оставя за 1.30-2 часа да втасва.Пак се разбърква и се оставя да втаса още 45 минути до 1 час.Премества се в съда за печене и втасва още 25-30 минути. Пече се на 220 градуса  за около 40 минути. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар