meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Крем пита Наполеон meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

четвъртък, 23 януари 2014 г.

Крем пита Наполеон

Моят мъж доста си пада по купените Наполеон. Затова реших да се пробвам да приготвя в домашни условия. По негово мнение добре съм се справила затова и записвам тук рецептата за следващия път. Източникът е Кулинарни фантазии

Продукти

1 пакет бутер тесто
3 яйца
1 пакет натурално нишесте
900 мл прясно мляко 
захар на вкус
30 гр масло
ванилия

Приготвяне

Разделяме тестото на две равни части. Надупчавме с вилица и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност. Разтваряме нишестето в 100 мл мляко, добавяме жълтъците и разбиваме хубаво. На котлона кипваме млякото със захарта и добавяме сместа от жълтъци и нишесте. Ароматизираме с ванилия и сваляме от котлона. Добавяме разбитите на сняг белтъци и отново разбиваме хубаво. На края добавяме маслото. Слагаме едната половинка тесто, изрязваме излишното, заливаме с половината крема и слагаме втората част тесто. Отгоре заливаме с другия крем и ръсим с натрошените парчета тесто.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар