Тези дни ми върви с рецептите на Ани Шакарян. Днес си спретнах една супичка от нейния блог-Вкуснотека .И да ви кажа много се хареса вкъщи. Още от пръв поглед се влюбих в нея и реших че в най-скоро време трябва да я опитаме. И...в хладилника имаше гъбки от останали от гювечетата преди два дни. Така че какъв по-подходящ момент?Разбира се аз малко измених продуктите според това което се намираше вкъщи.
Продукти
200 гр гъби
1 морков
1 парче глава целина
1 и 1/2 с.л. Маги 10 зеленчука
50 гр масло
3 с.л. брашно
1.5 л .вода
1 парче корен пащърнак
мащерка
200 мл течна сметана
Приготвяне
Гъбите се нарязват на кубчета. Морковите , пащарнака и целината също се нарязват на кубчета. Сваряват се до готовност заено с подправката. Маслото се стопява и в него се разбърква брашното докато станат на кашица. Налива се модата на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Оставя се да покъкри 5-6 минути, изключва се и се добавят сметаната и мащерката (добре би било да е прясна, но аз имах и ползвах суха).
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар